Kuinka rengastesti kuvitetaan
Julkaistu Tuulilasi-lehdessä nro 9/1994
Kuvat: ©Reino Laukkanen, www.studiolumi.com
Kulkuneuvoja-sivulle
Vetisen tien uurtaja.
Olin ajatellut avauskuvaksi kuvaa kolmesta renkaasta. Toteutuneessa taitossa tämä suuren koon kameralla kuvattu otos on aukeamalla pienenä oikealla ylhäällä. Se näyttää studiossa otetulta, mutta on kuitenkin kuvattu ulkona vallitsevassa valossa. Kuvausajankohta on heinäkuussa illalla klo 18.00, takapihalla, jonne valo paistoi sopivasti. Rakensin asetelman rullakkoon ja sijoitin lisäseiniä niin, että valo osui toivotulla tavalla renkaisiin. Sävyt mustassa ovat upeat, ylläoleva repro ei anna oikeutta kuvalle.
Taittajana toiminut henkilö valitsi pääkuvaksi kuvan, joka on otettu Canonin EOS-1:llä ja 300mm f/2.8 -optiikalla.

Aquatredin ylivoimaa.
Vasemman sivun kuva on kuvatta kohdassa, jossa vesikaukalo alkaa. Golf tulee vierestäni arviolta 80 km/h. Pyörähdän auton mukana ja otan samalla kuvan vastavaloon salamaa käyttäen.
Oikealla sivulla on kuvia testaajan arjesta. Jotkut tilanteista ovat jopa hieman humoristisia.

Nokia ja Michelin.
Auto tulee ja menee Nokian koeradalla. Siitä pitää ottaa kuvia eri kuvakulmista ja eri optiikoilla. Taittaessa valitaan sopivat paikoilleen.

Loppuarvostelu.
Vesi on kuvauksellista. Asiantuntija-artikkeliin tarvitaan passikuvat testatuista tuotteista. Kaikki renkaat kuvataan samalla tavalla, jotta keskinäinen vertailu on helpompaa.
Kamerana on käytetty Canon EOS-1:stä ja 80-200mm ja 300 mm -optikkaa.
Kuvat: ©Reino Laukkanen, www.studiolumi.com
Kulkuneuvoja-sivulle
TAKAISIN ALKUUN